Domů » Aktuality » 2009/09 » Pozvánka na Bentley Praha Parkur Cup 2009

Pozvánka na Bentley Praha Parkur Cup 2009

15.9.2009 00:05

Hlavní skoková sezóna se pomalu ale jistě blíží ke svému závěru. Tradičním začátkem halové sezony jsou oblíbené závody v Hradištku u Sadské – Bentley Praha Parkur Cup ze série Elite Tour 2009. Celkem se bude soutěžit o rovných 200 000,- Kč a součástí je také dvoudenní FARNAM Chovatelský seminář.

Závody se konají 16.-18.října 2009, pořadatelem závodů je Jezdecká společnost Equinenter a Tělovýchovná jednota Equus Kinsky, reklamní a mediální práva spravuje od 1. 9. 2009 reklamní společnost 4jump s.r.o.

Celá série halových závodů ELITE TOUR, jejíž součástí jsou i tyto závody, probíhá v hale moderního areálu JŠ EQUUS KINSKY v Hradištku u Sadské, okres Nymburk. Aktuální a podrobné informace o závodech jsou Vám k dispozici na internetových stránkách: http://www.elite-tour.cz

Skokový program závodů Bentley Praha Parkur Cup je rozdělen od roku 2009 do dvou kategorií. První část tvoří soutěže otevřené všem zájemcům - od úrovně ZL do úrovně ST. Druhou skupinou jsou soutěže chovatelské, do nich nominují jednotlivé svazy chovatelů teplokrevných koní. Ze zahraničních zemí byly pozváni účastníci Slovenska, Polska, Maďarska a Rakouska.

Chovatelské soutěže jsou pro 3 věkové skupiny - 4 letí, 5 letí a společně 6 a 7 letí koně. Síly mezi sebou změří síly klisny, valaši i hřebci. Dohromady je při závodu Bentley Praha Parkur Cup rozděleno bezmála 200 000,- Kč, dotace všech chovatelských soutěží činí přesně 95 000,- Kč. Chovatelské svazy navíc připravují speciální ceny pro své nejlepší účastníky v každé skupině.

Pravidla účasti pro české zájemce v chovatelských soutěžích Středoevropského šampionátu mladých koní jsou přiložená v PDF souboru pod článkem, naleznete je i na stránkách pořadatele a u mediálních partnerů série ELITE TOUR. Upřesnění systému dvoukolových soutěží pro mladé koně

Rozpis závodů byl vypsán a schválen tak, že účastníci Středoevropského šampionátu mladých koní absolvují v příslušné kategorii dvoukolovou soutěž. První kolo soutěže je v sobotu 17. října 2009 - bez rozeskakování, do druhého kola postupují dvojice, které dokončí kolo první. Druhé kolo se koná v neděli 18. října 2009 a v případě rovnosti bodů na prvních místech je jedno rozeskakování. Vyhodnocení soutěže proběhne až po druhém kole, tj. v neděli 18. října 2009. Účastníci platí jedno startovné pro obě kola a nejlepší závodníci za obě kola dohromady si rozdělí uvedené dotace, tj. kategorie 4letých koní 25 000,- Kč, kategorie 5letých koní 30 000,- Kč a kategorie 6 a 7letých koní 40 000,- Kč.

Jako doprovodný program závodů Bentley Praha Parkur Cup je připravován i ucelený dvoudenní FARNAM Chovatelský seminář. V rámci něj se představí jednotlivé chovatelské svazy, dále způsob chovu koní v České republice, jeho úspěchy a úskalí, srovnání se zahraničím a další zajímavá problematika. Celý seminář je pod odbornou garancí Asociace svazů chovatelů koní a záštitou pana MVDr. Jaroslava Dražana, prezidenta Asociace.

O Bentley Praha Parkur Cupu:

První z podzimních závodů série, který se konaná v druhé polovině října, otevírá halovou sezónu v České republice. Patronát nad celou sérií v čele s těmito závody převzal pan Ing. Jiří Papež, předseda zemědělského výboru Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky. Série je podporována předními zástupci České jezdecké federace včetně prezidenta a prvního víceprezidenta, který je členem komise rozhodčích. Závody BENTLEY PRAHA PARKUR CUP budou dějištěm konání mezinárodního finále Šampionátu mladých koní pro jezdecké dvojice z České republiky, Polska, Slovenska, Maďarska a Rakouska. Tento středoevropský ojedinělý koncept dává závodům velikou prestiž a diváckou atraktivitu.

související produkty

Easy Brush®

obrázek: Easy Brush®

Zubní kartáček, který bude Vašeho psa bavit !

Běžná cena od: 455 Kč

MaxFlex™ XR

obrázek: MaxFlex™ XR

Jediný doplněk na světě, který pečuje o klouby 24 hodin denně. Unikátní receptura s postupným uvolňováním.

Běžná cena od: 1 895 Kč

Roflexs Premium Paddock System

obrázek: Roflexs Premium Paddock System

Mobilní paddock, který postavíte během 1-3 minut ! Precizní a inovativní do posledního detailu.

Běžná cena od: 23 995 Kč

Přihlášení

asas

Přihlášení

Registrace nového zákazníka
Zapomenuté heslo