Domů » Aktuality » 2007/12 » Téma: Hluboké rány, odřeniny, škrábnutí

Téma: Hluboké rány, odřeniny, škrábnutí

5.12.2007 19:29

Každý z nás se již zcela určitě setkal se situací, kdy si kůň způsobí zranění tohoto typu. I přes sebevětší dodržování základních bezpečnostních pravidel, kdy se snažíme naše boxy, stáje, jízdárnu, výběhy a režim koně udržovat bezpečné, se často stává, že shodou nešťastné náhody takovým situacím nezabráníme.

Díky povaze a chování koní může takové zranění vzniknout doslova na každém jeho kroku. Je na nás, abychom oblast, kde se kůň pohybuje udělali možná co nejbezpečnější. Čisté výběhy bez nebezpečných překážek, pevné ohrady, eleminace ostrých předmětů v dosahu koně, používání sportovních pomůcek na ochranu končetin jsou jen začátek prevence. Nebudeme zde popisovat, co všechno se může stát a jak tomu předejít, ale pokusíme se Vám nabídnout dobrou radu a alternativu v případě, že taková situace vznikne.

Ať už je velikost a hloubka zranění jakákoliv, základní pravidla ošetřování zůstávají stejná: čistota, hygiena, sledování vývoje a vhodně zvolená léčba. Ne vždy, pokud si nevíte rady a rána vypadá velmi vážně, musíte volat veterináře. K vyřešení většiny problémů Vám stačí vědět a dodržovat základní postupy a vhodně zvolit léčivý přípravek z Vaší lékarníčky ve stáji.

Kamenem úrazu, na který při léčbě zranění narážíme, je sterilita a čistota prostředí. Toto Vám ve stáji nezajistí ani příjezd veterináře, proto se ve většině případů stává, že po zašití velkých tržných ran objeví hnisání a lokální infekce. Rána ihned po zašití vypadá čistě, "hezky" a problém se zdá být vyřešen, ale teprve později čas ukáže, že šití koní není ve většině případů ideální ani nutné.

Tento zdánlivě neřešitelný problém lze snadno vyřešit alternativou, která je v České republice relativně neznáma, ale na celém světě běžně používaná...

Wonder Dust

Přípravek Wonder Dust je světově nejpoužívanější recept na léčbu kožních zranění. Je absolutní základem každé správné lékárničky a při jeho použití si můžete být předem jisti skvělým výsledkem.

Wonder Dust je dezinfekční posypový prášek a krevní srážedlo pro ošetření odřenin, řezných ran, kapilárního krvácení a povrchového poškození kůže, který rychle zastavuje krvácení, zraněná místa rychle vysouší, kontroluje granulování kožní tkáně a pomáhá ochránit hojící se tkáň kolem rány.

Jeho aplikace je velmi jednoduchá a Váš kůň o ní nebude ani vědět.

Díky tomuto přípravku už není potřeba žádné další šití nebo volání veterináře!

Délka léčby zranění je velmi individuální, ale výsledek je vždy stejný. Pro lepší představu přikládáme fotodokumentaci s popisem.

foto 1 - před léčením

foto1: (24.6.2005) Zranění vzniklo ve výběhu ve stádě koní. Tato klisna utržila kopnutí do pravé části prsou. Majitel přivolal veterináře, který ránu zašil 15ti stehy. Po několika dnech došlo k hnisání, kůň si stehy vykousával a po vyndání stehů přišla léčba Wonder Dustem. Tato fotografie byla pořízena po vyndání stehů.

foto 2 - po léčení přípravkem Wonder Dust

foto2: (17.9.2005) Výsledek léčby Wonder Dustem. Dnes je rána zahojená, čistá a začíná se obnovovat růst srsti. Za několik týdnů nebude po hlubokém zranění ani stopa. Pro obnovení růstu srsti je vhodný Aloe Vera Veterinary Cream (Farnam).

Autor: Farnam.cz z volně dostupných zdrojů

související produkty

Aloe Heal™ Veterinary Cream

obrázek: Aloe Heal™ Veterinary Cream

Hojivý krém s obsahem Aloe Vera a vitamínů.

Běžná cena od: 495 Kč

Wonder Dust™

obrázek: Wonder Dust™

Základ správné lékárničky. Už žádné šití!

Přihlášení

asas

Přihlášení

Registrace nového zákazníka
Zapomenuté heslo